AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Valcea este situat în partea sud-vestica a României, invecinandu-se în partea de nord cu judetele Alba si Sibiu, în partea de est cu judetul Arges, in partea de sud si sud-est cu judetul Dolj, in partea de vest cu judetul Gorj si în partea de nord-vest cu judetul Hunedoara.

Judetul Valcea

Judetul Valcea

Judeţul Vâlcea este un judeţ în regiunea Oltenia din România. Judeţul Vâlcea se întinde pe o suprafaţă de 5.765 km². Din punct de vedere administrativ, judeţul Vâlcea este împărţit în 2 municipii, 9 oraşe şi 78 de comune. Prin aşezarea sa geografică, judeţul Vâlcea beneficiază de aproape toate formele majore de relief: munţi, dealuri subcarpatice, podiş şi lunci cu aspect de câmpie, dispuse în trepte de la nord la sud, întregite de defileele ale Oltului şi Lotrului, străjuite de munţii Cozia, Căpăţânii, Făgăraş, Lotru şi Parâng. Aici între masivele de munţi se află una din cele mai mari depresiuni intramontane din judeţ, cunoscută sub numele de Ţara Loviştei.

Două treimi din suprafaţa judeţului sunt ocupate de Podişul Getic şi Subcarpaţii Getici, cu altitudini între 400–800 m. …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine: Valcea in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Valcea

Find More  

Information

Find More  

Directory

Find More