AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Salaj este situat în nordul României, invecinandu-se în partea de nord cu judetele Satu Mare si Maramures, în partea de vest si sud-vest cu judeţul Bihor si în partea de sud si sud-est cu judetul Cluj.

RO_SALAJ

Sălaj (în maghiară Szilágy megye, în slovacă Siladská župa sau Šalajská župa) este un judeţ în regiunile Crişana şi Transilvania (respectiv Partium), subregiunile Ţara Silvaniei şi Ţara Călatei, în nord-vestul României. A fost înfiinţat în anul 1968 prin reorganizarea teritorială a fostelor regiuni Maramureş, Crişana şi Cluj (din raioanele Cehu Silvaniei, Şimleu Silvaniei şi Zalău). Cea mai mare parte a teritoriului judeţului de azi a făcut parte mai devreme din Judeţul Sălaj (interbelic), respectiv din Comitatul Sălaj (antebelic). Reşedinţa şi centrul cultural, educaţional şi economic a judeţului este municipiul Zalău. …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine:Satu Mare in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this: Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

_________________________

Booking.com

 

Information

Find More