Judetul Hunedoara

AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Hunedoara este situat în partea vestica a României, invecinandu-se în partea de est cu judetele Alba si Valcea, în partea de vest cu judetele Arad, Timis si Caras Severin si în partea de sud cu judetul Gorj.

Judetul Hunedoara

Judetul Hunedoara

Judetul Hunedoara este un judeţ în regiunea istorică Banat, în sud-vestul României.. Judeţul face parte din Regiunea de dezvoltare Vest iar reşedinţa acestuia este municipiul Deva. Judeţul Hunedoara este aşezat pe cursul mijlociu al râului Mureş, în vecinătatea Munţilor Apuseni (N), Orăştiei şi Şureanu (S-E), Retezat-Godeanu, Vâlcan şi Parâng (S) şi Poiana Ruscă (S-V). Cele mai importante râuri care îl traversează sunt Mureş, Strei, Râul Mare, Crişul Alb, şi Jiu. Depresiunile întinse ale Haţegului şi Zarandului se află pe teritoriul judeţului. Judeţul Hunedoara se întinde pe o suprafaţă de 7.063 km² (2,9% din teritoriul României) şi are o populaţie de 511.300 locuitori (aproximativ 2,5% din populaţia ţării). …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine: Hunedoara in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

 

Places in Judetul Hunedoara

Find More  

Information

Find More  

Directory

Find More