AŞEZAREA GEOGRAFICĂ:

Judeţul Maramures este situat în nordul României, invecinandu-se în partea de nord cu Ucraina, în partea de sud cu judeţele Bistrita si Cluj, în partea de est cu judetul Suceava, si în partea de vest cu judetul Satu Mare.

Judetul Maramures

Judetul Maramures

Maramureş (în maghiară Máramaros megye, în ucraineană Мараморо́щина, în germană Kreis Marmarosch) este un judeţ format din teritorii ale regiunilor istorice Maramureş, Ardeal şi Crişana (respectiv Partium), situat în nord-vestul României. A fost înfiinţat în anul 1968 prin reorganizarea teritorială a Regiunii Maramureş (din raioanele Şomcuta Mare, Baia Mare, Sighet, Lăpuş şi Vişeu). Cea mai mare parte a teritoriului judeţului de azi a făcut parte mai devreme din Judeţul Maramureş (interbelic), respectiv din Comitatul Maramureş (antebelic). Din punct de vedere al culturii tradiţionale, actualul judeţ este alcătuit din patru zone (etno-folcorice) distincte: Ţara Chioarului, Ţara Lăpuşului, Ţara Maramureşului (jumătatea de nord-est a Maramureşului Istoric) şi Ţara Codrului (partea de sud-vest), la care se adaugă Zona Metropolitană Baia Mare. Reşedinţa şi centrul cultural, educaţional şi economic a judeţului este municipiul Baia Mare. …

________________________

Sursa / Mai multe detalii: Wikipedia
Imagine:Maramures in Romania” by TUBSOwn workThis vector graphics image was created with Adobe Illustrator.This file was uploaded with Commonist.This vector image includes elements that have been taken or adapted from this:  Romania location map.svg (by NordNordWest).. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

_________________________

Booking.com

 

Places in Judetul Maramures

Find More  

Information

Find More  

Directory

Find More